banner

Preventie/ Gebitsreiniging

Een belangrijk onderdeel van algemene tandheelkunde is preventie en mondhygiëne. Vrijwel alle gebitsproblemen zijn terug te voeren op het onvoldoende schoonhouden van de tanden en kiezen. Wij investeren daarom veel tijd en moeite in mondhygiëne. De taken die door de  mondhygiënistes worden uitgevoerd zijn in eerste instantie gericht op preventie: het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen (cariës) en het voorkomen van tandvleesaandoeningen.

 

Wanneer u last heeft van het regelmatig ontstaan van gaatjes; tandsteen of aanslag op het gebit; vieze smaak of slechte adem of problemen met de mondverzorging, dan zal uw tandarts, u binnen onze praktijk, verwijzen naar de mondhygiënist. Tijdens dit bezoek wordt uw gebit gereinigd en gepolijst. Indien nodig krijgt u instructies over de manier waarop u uw gebit zo goed mogelijk kunt reinigen.

 
Tandsteen verwijderen en polijsten
Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral dichtbij het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten of lastiger zijn met tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald.
 
Tandsteen kan op den duur problemen aan het tandvlees veroorzaken. Het is daarom van belang dat tandsteen wordt verwijderd. Het is natuurlijk beter om tandsteen te voorkomen. Poets daarom minstens twee maal per dag uw tanden met een fluoride tandpasta en reinig op de manier waarop dat aan u is geadviseerd.
 

Indien uw tandvleesproblemen uitgebreider zijn, wordt u gevraagd een afspraak te maken bij onze mondhygiënist. Zij zal samen met u werken aan het herstel van uw mondgezondheid.